De Hoop Doet Leven is in 1892 gebouwd. De werf van Duijvendijk in Papendrecht bouwde zij als tweemastklipper voor de zeilende vrachtvaart op de Rijn. 
Nadat de Hoop Doet Leven als zeilende vrachtschip zonder motor gevaren is en daarnaar als motorvrachtschip worde zij 1982 omgebouwd en als chaterschip weer onder zeil gebracht. 

Hoop Doet Leven aan dek

Aan Dek

Aan Dek van de Hoop Doet Leven is er een zee van ruimte. Bij de Skipper op het achterdek zijn er veel mogelijkheden om gezellig bij te komen te zitten. Ook om mee te doen met navigeren en sturen van het schip. Voor de roef, de traditionele scheepswoning achterop, is er een ruim dek om lekker in de zon te kunnen liggen, voor de comfort hebben wij zitzakken aan bord.

Op een zitzak met een bakje koffie in de zon liggen, de ogen sluiten en naar het geluid van het schip luistern, hoe het door de goven vaart.
Dat is voor mijn ontspanning

Gast van de Hoop doet Leven

De tuigage

De zeilen van de voormast worden traditioneel met een tuiglier op handkracht gehesen. De zeilen van de bezaansmast worden met touwvallen op hand gehesen. En net als vroeger word het schip met een stuurwiel gestuurd, zodat iedereen, ook kinderen dat aan kunnen. Het is een bijzondere ervaring om zo´n groot schip het stuurwiel in handen door de golven te sturen.

Zeilhijsen met de lier
dagverblijf hoop doet leven

Onderdeks

Onderdeks is dit schip warm en gezellig. Als je de trap afgaat kom je in het portaal dat achter een schruifduur toegang geeft aan de ruime, lichte en stijlvolle verblijfsaccommodatie. Het interieur is met veel gevoel voor detail opgebouwd. De engelse landhuisstijl met veel kersenhout en lichte kleuren geven een heel prettig gevoel. In de groote dagverblijf staan 3 tafels die ruim zitplaats bieden aan idereen en er is een groote open keuken met een profissionel fornuis. De spiciaal voor het schip gemaakte houten keuken is een pronkstuk.

Keuken Hoop Doet Leven

Hier vind je alle soorten potten en pannen en keukengerei die je maar nodig kunt hebben om een lekkere maaltijd te bereiden. Een groot werkblad, een fornuis met 6 pitten en groot oven bieden alle mogelijkheden. Voor de verswaren en dranken staan er een grote koelkast en een vriezer aan boord. Ook aan genoeg lager ruimte voor eten is gedacht.

De hutten zijn ruim opgezet en bieden voldoende bergruimte voor bagage. Er zijn 3 douches en 3 wc’s verdeeld over het schip. 16 slaapplaatsen bevinden zich in 6 hutten in het voorschip, 4 slaapplaatsen in 2 hutten in het achterschip. Ook dat bijzondere tweepersoons bed is hier. Overal in het schip, ook in elke hut, bevinden zich groote dakvensters die open kunnen zodat er overa voldoende licht en ventilatie is. In het hele schip heb je koud en warm stromend water een CV en 230 volts stopcontacten.

bed hoop doet leven
hutten Hoop doet leven

Skipper op de Hoop Doet Leven

Rosa is de Skipper op de Hoop Doet Leven.
Will je meer over haar ervaren dan kijk hier:

Skipper Rosa Hoop Doet Leven
Spes Nova

Wil je nog onzer ander schip bekijken?

Of de Prijzen?