Dat vaargebied van de zusterschepen is groot, wij kunnen met een diepgang van ca. een meter komen wij overal naartoe. Wil je naar een Waddeneiland of liever een oude stad aan het IJsselmeer, een klein onbewoond eiland in de midden van Friesland of naar de hoofdstad Amsterdam? Wij varen met jou heen. Wil je liever droogvallen op de zeebodem, helemaal alleen zonder iemand in de buurt, rustig naar de zonondergang kijken op het water, wij proberen iedere wens te vervullen. Omdat wij vanuit de haven Stavoren varen, hebben wij alle mogelijkheden open. Deze haven ligt centraal aan het IJsselmeer en de sluis die ons na buiten op de Waddenzee brengt is binnen 2 uur te bereiken.

vaargebied waddenzee

Waddenzee

Een vaargebied is de Waddenzee. Hier voel je je vrij, en kan alles achter laten. Geniet van de getijden en de zoute lucht, als wij door de grove breken op weg naar de eilanden. Wij kunnen kiezen tussen 5 Waddeneilanden. Texel de grootse, met de mogelijkheid naar de Ecomare te fietsen om zeehonden van dichtbij te bekijken. Of wil je liever naar Vlieland met de mooie duinen om een rondje te wandelen en daarnaar makkelijk oversteken om op Terschelling direct in de stad te liggen en shoppen te kunnen. Zoek je een rustigere eiland zo varen wij naar het oosten en bezoeken de eiland Ameland waar je prachtig fietsen kan. Als wij nog veder varen kommen wij bij Schiermonnikoog de kleinste eiland op de Waddenzee. Hier rijden bijna geen auto’s en je kan gemakkelijk naar de noordkant wandelen.

Doogvallen

Beide zusterschepen zijn excellent om mee droogtevallen. Dat kan omdat de bodem van het schip plat is. Wat is droogvallen eigenlijk? Bij het droogvallen vaar je met hoogwater boven een zandplaat en doordat het water met eb zakt, komt het schip op de zeebodem te liggen. Nu kan je van boord en op de zeebodem lopen, schelpen zoeken en diertjes bekijken. Later komt het water weer terug en wij kunnen veder varen. Hoe lang het droogvallen duurt is afhankelijk van het getij. Ook wanner het op de dag laagwater is verschuift dagelijks.
Wil je bij je tocht droogvallen? Neem met ons contact op zo kunnen wij een geschikte dag kiezen zodat het zeker lukt.

vaargebied droogvallen

IJsselmeer en Makermeer

Het vaargebied IJsselmeer en de Makermeer was er vroeger nog niet. Pas met de bouw van de Afsluitdijk 1932 en de Houtribdijk in 1976 tussen Enkhuizen en Lelystad zijn deze meren ontstaan. Daarvoor was er de Zuiderzee, met getijden en zoutwater open naar de Noordzee. De steden van de Zuiderzee kan je nog steeds bezoeken en zo ook en stuk geschiedenis van Nederland. Vanuit de oude havenstad Stavoren hebben wij een goede startpunt om de oude steden aan te varen.

Bijvoorbeeld kunne wij naar de historische Havenstad Enkhuizen aan de overkant varen. Die stad heeft veel historische gebouwen en monumenten. De Drommedaris uit 1540 stammende toegangspoort van de stad of de Zuiderkerk en het stadhuis zijn er enige voorbeelden van. In de gouden eeuw was Enkhuizen een van de grootsten en welvarendste steden van Nederland.
Wil je meer over de geschiedenis van de Zuiderzee weten zo kan je de Zuiderzeemuseum in Enkhuizen bezoeken.

Ook Hoorn aan het Makermeer heeft veel te bieden. De stad werd gesticht in 716 en in 1356 was het een officieel stad. Vanwege de strategische ligging werd Hoorn een belangrijke locatie voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) met de focus op de handel. Vandaag de dag, kan je die reekdoem van toen nog steeds zien. Als je op het schip staat en de grote haven binnenvaart en de indrukwekkende hoofdtoren ziet, heb je dat gevoel je maakt een tijd sprong terug en je bent op een handelschip van toen.

vaargebied Friesland

Zeilen in Friesland

Onze twee Zusterschepen Hoop Doet Leven en Spes Nova hebben een fijne maat om door Friesland te varen. Wij passen door vele sluizen en bruggen zodat ons vaargebied tot Groningen rijkt.

Op de Kanalen heb je altijd iets te zien en het verveelt nooit en het is een avontuur voor zich. Zelfs de koeien in de weiland kijken verbaast als wij meet allen zeilen door Friesland zeilen.
Word het avond, maken wij het schip op een klein eiland vast en genieten van de stilte. Ochtens bevroor wij weer veder varen kan je nog een duik in het water doen. Zo kan je de vakantie helemaal genieten.

vaargebied friesland hoop doet leven

Zoek je meer informatie kijk ook bij: