De Spes Nova is 1883 als rijnvaartschip op de werf van Duijvendijk in Papendrecht gebouwd. Orginal met twee masten zo dat zij nu ook bij ons in de vaart is. De eerste name van het schip was “Res Nova” (nieuwe zaak) wij hebben de naam toen wij ze kochten van “Sperwer” naar “Spes Nova” (nieuwe Hoop) verandert.
Eerst voer zij zonder motor als vrachtschip, later met motor en zonder masten. Actueel vaart het schip als zeilend charterschip op het IJsselmeer de Waddenzee en Friesland.

zitbanken spes nova

Aan Dek

Aan dek van de Spes Nova heb je een gezellige hoek om met ten allen te zitten. Dat achterdek is ruim en heeft veel mogelijkheden om te zitten. Zo kan je veel meekrijgen van het sturen en navigeren. Je kan ook zelf dat stuurwiel in de hand nemen om en 130 jaar oud schip te varen.

De tuigage

Op de Spes Nova word het groot Zeil met een traditionelen tuiglier gehesen. De andere drie zeilen (Kluiver, Fok, Bezaan) met tauwvallen op hand.
Zo kan iedereen meehelpen de zeilen te hijsen, van groot tot klein, oud of jong. Omdat de Spes Nova over een Stuurwiel beschikt, is het ook mogelijk het schip te besturen als je niet veel kracht hebt.

zeil hijsen spes nova
onderdeks spes nova

Onderdeks

Onderdek van de Spes Nova heb je ruime hoge ruimtes.
Als je de trap uit de zithoek afgaat kom je in de grote lichte dagverblijf terecht, aan je linke kant heb je de keuken. Een kleine trap naar beneden heb je twee grote tafels met banken.
De keuken bied genoeg ruimte om voor een groep te koken. Het fornuis heeft 6 pitten en de oven is elektrisch.

De hutten zijn ruim, in elk hut bevind zich een wasbak en stopcontacten. In de voordere deel van het schip bevinden zich 2 hutten voor 3 personen en 4 hutten met twee beden. ook een douch en een WC bevinden zich hier.
Achter zijn er nog twee hutten een 4 person en een 2 persoon ook hier bevindt zich nog een WC en een douch.

onderdeks spes nova
Michiel Goeman met Zielschip

Skipper van de Spes Nova

Michiel is de skipper van de Spes Nova
Will je meer over Michiel ervaren dan klik hier:

Wil je nog onzer ander schip bekijken?

Of de prijzen?

Hoop Doet Leven Zeilschip